Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Tom Fessel

Tom Fessel/Pelle Guldberg

Pelle Guldberg og jeg delte båd den dag, forøvrigt en fredag, og vi fiskede på Øvre Valskrå, der starter ca. 200 meter opstrøms broen; vi havde holdt frokost, og Pelle skulle ro og jeg fiske. Fiskeriet i vores regi er således, at på sidestængerne har vi wobler eller jørumske på, og midterstangen er altid rigget med orm, altså tresvirvel med blylod og knækline og 2 meter line med rødt uldgarn og krog, og alt efter strømmen skiftes blyloddet.

Jeg havde taget mit videocamera med ud, og sat det nede på toften, fordi vi syntes, det kunne være sjovt, at have en sekvens af, hvis vi fangede noget; nå, vi "lusker" os nedaf, på øverste del er strømmen meget svag, så Pelle lagde båden temmelig meget tværs, så vi fik lidt fart på nedover.

Pludselig siger Pelle, "så du dyret" jeg sad og var ved at sætte en ny orm på krogen, så jeg så ingenting, hvor, spørger jeg Pelle, "lige bag båden" siger han lettere eksalteret, i det samme går min video ud for strøm, så der blev bandet lidt, nå, jeg firer ned, og vi lå på det dybeste vand, det er forøvrigt slutningen af et klippeparti, der hedder Skottleikberget. Idet jeg rammer bunden, kan jeg mærke, at der bliver rodet ved min orm, så jeg venter et øjeblik, hvorefter jeg giver et godt modhug, og der er fast fisk. Den bliver i dybet, men Pelle ror over til den modsatte bred, hvor der er temmeligt lavt, og laksen følger med, det gør de store jo ofte, men pludseligt sidder den fast i en gren, jeg kan mærke, disse velkendte stakatoryk i linen, og selvfølgelig knækker linen, nå, tænker jeg, det var nok en lille laks, så, pyt, men i det samme mærker jeg laksen igen, aha, det var heldigvis "kun" knæklinen der røg, hvorefter Pelle fornuftigt ror os og laksen over på det dybe vand igen.

Her får jeg efterhånden så meget line ind, at jeg kan se tresvirvlen, men så kan det nok være, at fanden tager ved laksen, den blæser bare nedaf med 200 km. i timen, den ta`r et udløb på 200 meter i et hug, og Pelle bakker båden efter, alt hvad remmer og tøj kan holde, og pludselig ser vi laksen komme svømmende i overfladen fra højre mod venstre, og som jeg altid beskriver det, den lignede sku Jules Vernes "Nautilus". Herefter roede Pelle over til den lave del af elven, hvor et par fiskekammerater stod klar med en gaf. Jeg blev i båden, og første gang, den kom indenfor rækkevidde, gaffede Karsten laksen, og han og Pelle strøg op af brinken og ind i skoven.

Jeg vågnede pludselig op, da stangen blev trukket ud af mine hænder, og jeg opdagede, hvor stramt bremsen faktisk stod, så jeg sprang op og fik fat i "dyret", waw, hvor var den stor og flot, der kom forøvrigt en laksefisker til, der havde en vægt i lommen, og den viste omkring de 20, så afsted i bilen og hjem til bonden vi lejede stykket af, og han havde en grisevægt, og på den vejede den 19,5 kg, så det blev den officielle vægt.

Den perfekte lakseferie! 19,5 kg fra Valskrå! Adrenalinet pumper endnu rundt i kroppen!. Laksen er lige landet. Tom med "dyret"!Tom Fessel´s historie om en 19,5 kg´s laks fra Øvre Valskrå 1990.


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk