Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Alene på Østduun

Alene på Østduun

Her Hække's beretning om den store laks han alene, krogede, fightede og fik i båden på Østduun. Forestil dig selv i samme situation!. Der kom nok lidt sved på panden.
Hække fortæller selv:

"Jeg var jo taget afsted på min motorcykel lørdag i uge 23, hvor jeg havde Tonny "the old man" med. Tonny har en lækker autocamper og vi kørte sammen mod nord. Planen var vi skulle starte i Gaula. Da vi ankom var der bare ingen vand, men vi prøvede. Dog uden held. Elven har aldrig været så lav på denne tid af sæsonen.

Vi kørte op til Østduun efter et par dage og gik igang med at fiske onsdag aften. Namsen trængte også til vand og vejrguderne var med os, der kom regn.
Jeg fik roet Tonny 2 laks på 5,5 og 8.5 kg - så var vi i gang!.

Fredag aften kl 23 tager jeg selv ud i båden, Tonny vil gerne slappe lidt af. Jeg starter på det øverste stykke til midnat og glider ned på nedre. Da jeg kommer ned til stryget hvor valdet slutter, hugger det på den orange. Det bliver til en fin fight i båden, da der er meget strøm. Jeg får den i båden. En laks på 3.5 kg.


Østduun, 16/6-2018 - 21,1 kg

Jeg sejler tilbage til bådpladsen og ringer til mine gutter, som er på vej op til mig. Jeg fortæller, at nu er jeg også i gang og hvor er livet herligt!. Jeg tager en smøg og tænker jeg vil prøve en MO 13cm.
Jeg starter ved mærket, hvor der er rimelig roligt vand, dog dybt. Straks efter jeg tog de første tag klappede venstre stangen, to flex som det plejer og et kort udløb. Jeg får den anden stang ind, griber mobilen og FaceTimer de andre og fortæller der er hug igen!. Pludselig kommer der to flex mere og jeg råber jeg ringer senere. Kan mærke her er der noget kg på!.

Nu går mine tanker 2 år tilbage, hvor jeg mister en i samme kaliber efter 45 min, så mit åndedrag det kunne høres. Denne gang pressede jeg den ikke for meget og gik efter den hele tiden, heldigt at strømmen var svag. Flere gange gik den mod hullet ved broen. Det er 12 meter dybt og det ønskede jeg ikke, for så er de svære at danse med (det gjorde den jeg mistede sidst). Så jeg var efter den hele tiden for ikke at presse den nedenfor broen, hvor der kommer mere mere strøm. Så ville jeg miste den, når jeg var alene i båden.

På et tidspunkt, hvor jeg står op i båden - og det er lige under broen - der ser jeg den første gang og hold da kæft den er stor, siger jeg, og mine øjne er ved at falde ud!. Jeg kan huske jeg siger flere gange, at den skal jeg ikke miste.


MO's 13 cm var banemanden.

Jeg ligger ca. 10 meter fra land og den går opstrøms fra mig og går mod land - og jeg ser der ligger en stor sten nedenfor for fisken. Nu bliver hække panikken, for jeg er nervøs for linien. Så jeg satser, ca. en halv time efter hugget, og tager nettet. Jeg vælger at kane hovedet ind først p.g.a. vægten, men den kunne slet ikke være der. Den rusker helt vildt og nettet forlader min hånd - nu sidder net og wobbler - i kæften på laksen. Den har det meste af hovedet over vandet, den rusker vildt, nettet kører rundt i luften.

Jeg går i panik og presser min venstre hånd ned i gabet til wobbler og det hele, jeg kunne ikke holde den og det gjorde nas. Rent held - jeg ser jeg min fangstkrog, som jeg ellers aldrig har med. Jeg griber den og hugger den i, og jeg tror aldrig en så stor fisk er kommet op af vandet!.

Da den kom i båden, gik den fuldstændig amok. Jeg sprang ned med højre knæ i hovedet på den, og holder ved båden med begge hænder. Lidt efter fisker jeg mobilen frem og ringer til Jan (vald ejer), og siger han skal skynde sig at komme, for jeg har taget en fin fisk og jeg kan ikke slippe den. Jeg driver stille ned ad elven med laksen godt fikseret med 95 kg på sig.

Jan kommer ned og får fat i båden, da han ser fisken udbryder han: "Herre Gud!".

Her sluttede det vildeste jeg til dato har prøvet.

Efter en masse billeder og snak fik jan og jeg en velfortjent dram.

Jeg har fortalt denne historie rigtig mange gange og folk der ved hvad laksefiskeri på Namsen er, kan forstå min glæde og passion for dette sted. Der findes intet bedre, i år er det 23 år siden jeg startede ved Jan og co.. De rammer de giver mig fås ikke bedre og jeg er dybt taknemmelig for jeg oplever dette.

Ser frem til forhåbentlig mange flere ture derop".


Spændende læsning!. En fantastisk oplevelse og sandelig en bedrift der vil blive husket. Laksen vil også blive husket, som et sjældent flot eksemplar.

Skitt fiske! :-)


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk