Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Murto vaaput
Murto Vaappu

Petri Rantanen - er manden bag Murto wobblerne - finske højkvalitets-wobblere, der både kan fiske, er vellavede og har god holdbarhed. Det er vel de færreste, der har kendskab til dem. Første gang jeg så dem var på Youtube, hvor Petri havde lavet en film, som viste hvor utroligt godt de går!. Se den Murto på Youtube. Så det er forståeligt de kan fange laks!. Og det gør de, hvis man ellers er så heldig at have nogle af dem i boxen!.


Prototype af "reje-wobbler" - NRS

Petri har som hobby, at lave wobblere. Til daglig arbejder han som ingeniør og er dermed vant til problemløsning - ligesom han konstant arbejder på forbedring og udvikling af hans wobblere. Han er ikke storproducent, men laver få serier.

P.t. kører han med modellene M48 M50, M60, M65, M72, M90 og NRS. Tallene angiver længden i mm. NRS er 70 mm. En dybdykkende model, M-120 i farven Da Capo ses herunder.


M-120

Selv i Finland er der ikke så mange, der kender til Petri's wobblere - endnu!. Nyeste færdige model fra 2010 er hans "reje"-wobbler, NRS, som allerede har vist fine resultater i Namsen og Nideelven.


NRS farver


Laks fra Namsen 2010 på 15,5 kg taget med NRS!

En sjov lille historie viser hvor lille verden kan være. Petri fisker bl.a. selv i Muonio og tog kontakt med valdejeren, hvor han fisker for at høre om fiskeriet, før han selv skulle af sted. Han fortalte i en SMS Petri: "Jo, de har fanget laks - og de blev taget på noget de kaldte en Murto - jeg kender den ikke - men den er rigtig god".

Petri kunne jo bare smile, og forbavset blev valdejeren da han fik at vide at Petri laver dem!.

Herunder nogle wobblere i M-serien. Wobblerne er høj-kvalitet, med en flot holdbar lakering og selvfølgelig let justerbare. Krogene er Kamasan NK-62, som er een af de bedste efter min mening.
Med hensyn til farver og mønstre, må du selv tage kontakt og høre hvad der er tilgængeligt, evt. forespørge om det er muligt du kan få lavet custom farver. Alt andet lige er det spændende sager fra Petri Rantanen.


M-90


M-60 og M-65'ere


M-60


M-60 og M-65

Svømmevideo af Murto 65.

Justering af Murto'er er en let sag - og mulighederne er mange. Det kan anbefales at lære sig. Petri har lavet en fin justerings-vejledning, som han har ladet være til fri afbenyttelse her. Du kan også læse om Petri's tur til Namsen i August 2010 her.

Kontakt Murto-vaaput


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk