Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Turen 2019

Turen 2019

Glædede mig som altid i foråret, voldsomt til at komme op til Overhalla og fiske igen. Den lange tur opover føles let og afslappende, selv i traktoren, når man glæder sig. Og lidt luksus med overnatning på hotel i Trondheim, gør absolut sidste del af turen til en fornøjelse.
Vejret var køligt og friskt under køreturen - fjeldtoppene var mange steder med sne, så denne gang var der ingen bekymringer med hensyn til frostprovianten.


Trondheim kl 02:00

Forår ved Snåsavatnet!

Indlogeringen på Foss og et dejligt gensyn med værterne er lige så hjertelig som sidst. Godt at se alt er som det plejer at være!. Her behøves ikke nogen ændringer eller udvikling.
Og når bagage og proviant er pakket ud, sat på plads og grejet ordnet, er forventningens glæde næsten så tyk som et par uldsokker.


Foss/Melhus - i forårslys!

Vejret var lunefuldt som vanligt

Jeg var igen heldig at få et halvt døgns fiskeri på Skjørland, så der kunne fiskes lidt inden premieren i Namsen. Jonar har i år travlt med husbyggeri, så det blev ikke til så mange ture med den gamle mester i år. Lasse tog i stedet tjansen, som makker på Bjøra og det meste af Namsenfiskeriet.

Jeg roede den første tur nedover, da Lasse ikke havde været der før. På et tidspunkt siger han så: "Det bliver her vi får en".


Tilbage på 4'eren

Sigtbarheden var bedre end det ser ud til

På 2. tur nedover valdet, med Lasse ved årerne, huggede det på den lille wobbler ved Skjørva, præcis det sted Lasse havde udpeget på 1. tur!.

Jeg mente det måtte være en meget lille laks - eller måske en flynder, for der skete ikke rigtig noget i starten. Derfor gik vi i land med det samme. Der var godt nok lidt vægt, men måske var den kroget fejl. En masse tovtrækning, hvor vægten gradvist blev anslået lidt højere. Først da fisken med et gik opstrøms, og fortsatte stille roligt, uden jeg kunne holde den, blev vi enige om den vist var lidt større end først antaget.
Jeg var nødt til at følge efter et stykke opstrøms, men den lod sig vende til sidst og kom i nettet.


Lasse og Lasse og laks

Fisket med Hardy grej og finsk wobbler

Det gik op i en større helhed. Laksen tog en Lasse (Pauhe) wobbler, Lasse (Bones) var klepper, og den 3. Lasse (undertegnede) var fisker.
Iført strikkehue (kreeret af min mor), som jeg havde besluttet skulle være en slags lykkehat - og med Hardystangen (som jeg fik i 50 års fødselsdagsgave af mor og min nu afdøde fader) blev den kørt træt.
Og uden yderligere dramatik kunne vi så lande en smuk hanlaks, som viste sig at veje 13,1 velproportionerede smukke kilo.
Det var stor lykke!.

Senere, præcist kl. 00.00, startede Jonar og jeg med skyhøje forventninger på Foss/Engstad. I år var Søren's makker Roland desværre sat ud af spillet på grund af sygdom. Søren havde så allieret sig med Jacob og det skulle vise sig at være en go' idé.

Det er sådan, at vi har 1 båd til premieren, så det er en dele-båd til 4 mand. Vi har fordelt det så vi får 2 timer, så byttes der, så næste hold får 2 timer. Så kommer 2 4 timers økter til hver og derefter går vi over til 6 timers økter på den båd. Så kan alle nå at prøve lidt premiere-spænding. I år startede Jonar og jeg, men det blev en uforløst spænding i de 2 første timer på Namsen. Vi overlod fiskeriet til Søren og Jacob, og gik på køjen for at få sovet. Jeg sov i hvert fald godt, for jeg havde ikke hørt telefonen ringe og vågnede først da Jonar stod på kammeret og snakkede om laks og jeg skulle se at komme op!.


Kanonfangst af Søren og Jacob!

Premierenat ved Namsen

I mellemtiden havde Søren og Jacob landet laks på 16,5 - 10 - 4,5, altså kg. Imponerende!. En fantastisk start!.
Sikke et syn, at skue. Jeg vågnede lidt hurtigere. Jonar og jeg nåede dog at få et par støinger - og en flot laks på 7,5 kg lidt op ad dagen.

Vandstanden var superfin til Engstad og om eftermiddagen var jeg heldig at ro en finlaks til Lasse, som nu var min makker, da Jonar kun havde forpligtelser på job og med husbyggeri. Den vejede 10,4 kg.
En lille sløjfe på den laks, er at vi var tæt på at være færdige med fisketiden. Lasse foreslår at slenge op, men jeg spørger til kl.. Får at vide der kun er 14 min. tilbage, og de står og venter derinde. Jeg siger så til Lasse, at der kan ske meget på 14 minutter. Havde knapt gjort sætningen færdig, før det smældede på højrestangen. Et voldsomt hug og efterfølgende utras. Fantastisk følelse. :-)
48,9 kg på premieredøgnet fordelt på 5 laks. Det var bestemt ikke ringe. Hvad der siden hændte kunne ingen vide på det tidspunkt.


Lasse med fast fisk

En fed 10 kilos

Efter sådan en start kunne man næsten begynde at tro træerne vokser ind i himlen. Men det gør de som bekendt ikke.
Fra da af var det som en forhekselse var sendt over os, for der skete næsten intet efter den dag og den resterende del af ugen.
Nogle enkelte kontakter, nærmere to til hver båd, er ikke meget action på en uge. Det var som skulle vi have at vide: Nu har I fået nok!. I er så rigeligt begunstiget.
Og helt fra hjertet, var det også sådan jeg personligt havde det 2. juni. Jeg behøvede ikke flere laks. Det fik jeg så heller ikke!!?. Gjorde ellers mit bedste for at få laks i båden til mine medfiskere, men det var ikke nok.
Men heldigvis fik Søren og Jacob endnu en fin laks 3. juni.
Vi fiskede mange timer, rigtig mange timer, men det var som tomt for laks. Ingen reaktion på noget af det vi serverede. Og der blev serveret rigtig meget godt. :-)

Den efterfølgende uge på Øiem var ikke stort anderledes for mig og dem jeg fiskede med på skift. Intet skete. Trods fine fine forhold og fangster rundt omkring, skete der ikke noget for os, selvom vi fiskede flittigt. Vi elsker jo at fiske, så det bliver aldrig rigtig maskinfiskeri, selvom der ikke sker noget.


Skægget hjalp os ikke

Øiem - ved flyvraket

Det er prøvet før, men lange perioder helt uden liv er nu ikke så spændende, selvom naturen er storslået. Heldigvis kunne andre holde gejsten oppe for os. Erik og Pål, Tommy og Jacob fangede laks.


Sol over Øiem!

Laks!

Den 12. juni blev forbandelsen over Lasse og jeg heldigvis hævet på grønflekken, en iskold aften lidt over midnat. En laks tog wobbleren og jublen var stor, da vi landede 5,8 ekstra smukke kilo laks med langhalede lus. Erik og Pål havde hørt vi rumsterede med vejning af laksen, så de stod op og tog ud, mens vi lykkelige gik på køjen, efter en kort tur mere.
Erik og Pål havde regnet den ud og de ramte lidt senere en jackpot og fik på ca. en time 3 fine laks på toppen ved flyvraket. Sådan!.


Sølv af bedste karat!

Jackpot til drengene!

Det var min sidste dag, så jeg pakkede sammen og kørte hjem dagen efter og så vidt jeg ved skete der ikke mere rent fangstmæssigt. Drengene pakkede lejren ned dagen efter.
En super tur!. Det er det jo bare altid, uanset hvad der sker eller ikke sker!. Bålkos og laksefiske er livet!.

Og eventyret lever endnu!. Namsen, laksene, menneskene og naturen på stedet - DET er noget der gør livet værd at leve!.

Herunder vores fangster som jeg husker det.

Foss

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

 
31/5 16 Lasse L / Lasse B Skjørland/Fuglår RR 13,1 Laks
1/6 03 Søren / Jacob Foss / Engstad Eraas 10 Laks
1/6 04 Jacob / Søren Foss / Engstad Eraas 4,5 Laks
1/6 05 Søren / Jacob Foss / Engstad Eraas 16,5 Laks
1/6 7 Lasse / Jonar Foss / Engstad Murto 7,5 Laks
1/6 9 Lasse B / Lasse L Foss / Engstad Kortto 10,4 Laks
3/6 19 Søren / Jacob Foss / Engstad Eraas 7 Laks

Øiem

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

 
8/6 11 Erik / Pål Øiem/Holandsøy Eraas 5,2 Laks
9/6 11 Erik / Pål Øiem/Holandsøy Eraas 9,4 Laks
10/6 10 Tommy / Jacob Øiem/Holandsøy Eraas 6,8 Laks
12/6 01 Lasse B / Lasse L Øiem/Holandsøy Eraas 5,8 Laks
12/6 02 Erik / Pål Øiem/Holandsøy Eraas 4,9 Laks
12/6 02 Erik / Pål Øiem/Holandsøy Eraas 4,8 Laks
12/6 03 Pål / Erik Øiem/Holandsøy Eraas 8,8 Laks

Tak for endnu en god tur! (på gensyn!).

(12/10-2019)


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk