Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Turen 2018

Premierugen 2018

Man skal være taknemlig for det man får tildelt her i livet, og en premiereuge ved Namsen er een af de ting jeg er meget taknemlig for at være med på. Det skrev jeg også sidste år, og følelsen er helt den samme i år! :-)
I år skal jeg igen fiske med min gode fiskekompis Jonar.

Glæder mig rigtig meget til at fiske igen, se Foss, møde Lars og Marita, møde drengene fra Kjøwenhaun, Namsos og Overhalla- og bare være ved og på elven!.

I år skal jeg efter premiereugen fiske en uge på Øiem med drengene fra storlakslaget. Det glæder jeg mig til og tillader mig at opfatte det, som lidt af en ære.

Jeg kender jo efterhånden turen op. Første tur var i 1992. Sprang et år eller 2 over, og har så besøgt Namsen hvert år siden, nogle år i kortere og længere perioder og ofte flere gange samme år. Har prøvet flyveren et par gange, men jeg kan bedst lide at tage turen i bil.

Ombord på færgen er det så bare at få et bad, gå til køjs og forsøge at få sovet!. Sidste år var det med aften afgangen - i år med afgang 9:15 og så sove om dagen!. Ikke let, når man er vant til det modsatte. Men det gik nu ok. Tolderen i Oslo spurgte denne gang om jeg "tog en liten joint", når jeg fiskede. Jeg svarede selvfølgelig nej. Og på spørgsmålet om jeg så drak lidt øl og havde nogen med, svarede jeg at det gjorde jeg da. Fortalte at jeg havde "en liten kasse øl" i bagage. Han grinede og gentog: " - en liten kasse!?" - jeg må have set tilforladelig ud, for han grinte blot og vinkede mig afsted til en go' tur.

Og Rusty kører som en drøm og spinder som en kat. Nåede til Støren, hvor jeg ville ha' et værelse på hotellet, men de havde lukket. Ringede til nummeret på døren og sagde jeg ikke kunne komme ind. Damen i røret gav mig en kode til dørlåsen og jeg gik ind. Der var ingen og det sagde jeg til damen. "Har du ikke booket?", spurgte hun. Svarende nej, fik jeg så at vide, af en lettere opskræmt dame, at så kunne jeg ikke få noget rom!. :-)
Jeg gik pænt ud i igen. Kørte så helt til Stav, hvor der er døgnåbent.

Det kribler af iver og forventning, når jeg drejer ud af Steinkjer - så er jeg jo snart "hjemme"!. Til Grong og nedover mod Overhalla, kørte ned og tog et billede af campen på Øiem tilbage over Skottleiken bru og videre mod Foss gård. Det hele så godt ud!. Det gør det bare altid efter et års tid! :-)


Så er vi i Norge!

Øiem - Namsen

At køre op ad bakken til Foss er den bedste følelse der findes, snart.....!. Det er helt fantastisk, at køre ind på gårdspladsen og melde sin ankomst. Altid en varm modtagelse og glædeligt gensyn!. Så er man på plads til en uges laksefiske - langt væk fra dagligdagens pligter og skærmydsler.

Vejret var fint sommervejr, som i DK. Tørke og bålforbud, al sneen var væk. Så frem til en uge i kortbukser og sommerfiske. Vand kom der ikke noget af, ikke i elven. Men varmen forsvandt, blæsten kom - og sandelig regnede det også jævnligt. Regnen bliver dog hurtigt opsuget af den forudgående tørkeperiode, så det har absolut ingen indflydelse på vandstanden. Den er støt faldende og er efter første uge, i skrivende stund nede på 99 kubik!. Uvanlig lavt for starten af juni måned.

Alle prognoser antydede også en svag premiere. Med vand temp. på 12-14 grader og lavt vand, blev det heller ikke nogen pangstart for Namsen, og Bjøra var da allerede gået helt i stå. Vandstanden var nu ok de første døgn, efter min mening.
Selvfølgelig er der heldigvis altid nogle der oplever fint fiske. Det afhænger helt af, hvor man er og om laksen er der hvor man er. Det må selv den trægeste laksefiskerl efterhånden erkende. Men der er altid store forventninger efter et års venten.

Og efter et glædeligt gensyn Jonar, var vi klar ved elven. Vores fiskeri er sådan at vi deler en båd på Engstad og i år var det Søren og Rolands tur til at starte i båden kl. 00. Vi bytter så efter et par timer.

Varmen havde jo sørget for at Namsen var så godt som støing fri. I hvert fald blev der ikke fanget nogen i nærheden af os.
Der skete ikke så meget på premiere natten på Foss denne gang. Kjell og co. fik selvfølgelig laks på Melhus som vanligt, men på Engstad fik vi ikke kontakt på premierenatten.

Roland og Søren fik heldigvis en fin 9,1 kilos senere op ad dagen - og det var alt hun havde til os på premiere-døgnet. Måske meget godt set i forhold til - forholdene hvor vi var! :-)


I premierenatten kan alt ske

En flot 9 kg's fra Foss/Engstad

Så fik jeg først fat i skrivemaskinen igen i dag. 5/1-2019!. Så nu kniber det lidt med hukommelsen!. Det skorter lidt med billeder fra turen, da min mobilos er blevet lidt hærget - og taber strøm så hurtigt, som vandet render af Namsen.
Men lidt blev det til og jeg prøver at ihukomme de væsentligste hændelser.

Det tager altid lidt tid at pejle sig ind på fiskeriet igen, synes jeg. Man kan selvfølgelig altid være heldig og dumpe ind i en laks. På 2. dagen, hvor vi fiskede på Foss/Melhus tog Jonar og jeg et morgenøkt kl 4 uden resultat. Først på 2. økt nedover huggede laksen til på vores wobbler. Det var en flot 6,5 kg's som tog i stryget på een af Jonars Eraas'er


Fin bådparkering og fremvisning af laks

Morgen-laksefangst udløser æg og bacon

Senere samme dag roede Jonar til en flot 8,5 kg's. Den tog een af mine hemmelige Murto'er. Få ved jeg har fisket i Skjern å sammen med Petri - og der faldt der godbider af! :-)
Vi havde en del kontakter de næste dage, men mirakler skete der ikke nogle af. Selv ikke den sande Jesus hjalp ikke. Namsen faldt også hurtigt de dage og måske derfor havde vi ikke held på Engstad.


Styrmanden er velfornøjet

Namsen faldt hurtigt de følgende dage

Pligter i Jonars butikker gjorde at han kun kunne fiske de første dage af ugen, men han havde sørget for en værdig stand-in. Det var Per Anders. Han og jeg var heldige, at opleve et sjældent fint fiskeri sidste dag på Melhus. Vejret var mit favorit fiskevejr. Overskyet, stille og (relativt) lunt. Vi må have været på rette sted og på rette tid, for vi fik en stribe fine laks og måtte stoppe fiskeriet med fuld kvote.


Per Anders med på job

Opsejling med laks i båden

Vi fik nogle herre-fighs med de to største. Hvis der fandtes MMA for laks, ville jeg sætte formuen på min som vinder. Det var en bisse. Jeg var sikker på den var omkring 15-16 kg. Den var jernstærk og tog lange udløb. Og jeg tror Per Anders havde den samme oplevelse.
Anders skulle køre laksen med centerpin og jeg ved ikke om han havde prøvet det før, men det gik lige efter bogen. Jeg skulle køre min laks med multihjul (og jeg foretrækker stadig centerpin til enhvar tid!).


Fight med multirulle

Kraftpluggen på 10,5 kg

Herunder Per Anders med en pragtlaks på 11,5 kg. En sådan dag må aserne have set med milde øjne på os.
Foss blev efterladt med sommervandstand og stadig nedadgående efter en uge. Det er set før, men aldrig nogen ønskedrøm for en laksefisker i starten af juni. Det fortsatte, og ugen på Øiem blev lidt stille, da den godt må have lidt mere vand. Men det gik jo alligevel rimelig godt der også.


Per Anders med 11,5 kg

Sommerstandvand i 1. uge af Juni

Vores modfiskere på Melhus, finnerne med wobblermageren Raimo, havde et eventyrligt fiskeri. De fiskede rigtig godt og landede mange fine laks i dagene de var der. Se blot laksebørsen.

Eventyret lever stadig!. Namsen, laksene, menneskene og naturen på stedet - DET er noget der gør livet værd at leve!.

Herunder vores fangster - og der er grund til at være glad og tilfreds.

Foss

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

 
1/6 09 Roland / Søren Foss / Engstad Rapala 9,1 Laks
2/6 06 Jonar / Lasse Foss / Melhus Eraas 6,5 Laks
2/6 08 Lasse / Jonar Foss / Melhus Murto 8,5 Laks
6/6 7 Lasse / Per Foss / Melhus Murto 9,0 Laks
6/6 9 Per / Lasse Foss / Melhus Awe 5,0 Laks
6/6 19 Per / Lasse Foss / Melhus Murto 11,5 Laks
6/6 22 Lasse / Per Foss / Melhus Bewa 10,5 Laks
6/6 20 Roland / Søren Foss / Melhus Rapala 3,5 Laks

Øiem

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

 
8/6 11 Lasse L / Jonar Øiem/Holandsøy Murto 3,1 Laks
8/6 11 Lasse B / Jacob Øiem/Holandsøy Eraas 4,8 Laks
10/6 23 Tommy / Lasse B Øiem/Holandsøy Mark 9,9 Laks
11/6 22 Hans Petter / Lasse B Øiem/Holandsøy Mark 13,7 Laks
12/6   Hans Petter / Lasse B Øiem/Holandsøy Mark 8,4 Laks
12/6 17 Jonar / Tommy Øiem/Holandsøy Mark 8,3 Laks

 Tak for endnu en god tur! (vi ses snart igen!).

(26/3-2019)


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk