Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Turen 2015

Premieren 2015

Ovenpå sidste års magre resultat var forventningerne ikke just blevet mindre til 2015 tureen. På forhånd vidste vi ogs,å at det kun ville kunne blive til en enkelt kort uge på Foss, på grund af forpligtelser med arbejde. Ikke drømmescenariet, men nogen skal jo holde hjulene igang!.

Den sædvanlige køretur op gennem Østerdalen, er for mig ligeså opløftende, som målet for turen. Nu er det tilladt blot at nyde turen og glemme alt om - forpligtelser. Genkendelsens glæde ved fjeldene og de faste stop på vejen gør blot, at fornemmelsen af frihed og glæden vokser stille og roligt.

Med bare 6 fiskedøgn i udsigt, var det ekstra fantastisk at få muligheden for at kunne fiske en økt på Øvre Flasnes. Så er man ligesom i gang og grejet klar til premierenatten på Namsen. I wobblerkassen lå min talisman klar. En hjemmespikket wobbler, som een af drengene har lavet til mig. Den måtte jo kunne fjerne sidste års "onde ånder".

Flasnes
Økten på Øvre Flasnes er ved at være slut
Talisman
Lykke-wobbleren!

Som det oftest er, var vejret på premierenatten stille. Der er en helt speciel stemning i den stille nat, som ikke kan beskrives. Hvis man ser bort fra premierestarten og kanonskuddet kl 00, er natten ved elven, noget af det mest fortryllende.

Båden blev gjort klar til afgang og vi bragte os på plads på elven lidt i midnat og afventede startskuddet. Harry insisterede på at være den første til at ro og det var vist helt fint, for inden længe havde han roet til en premierelaks på 7 kg. Så er turen jo startet på bedst tænkelige måde!. Vi valgte så at overlade båden til Roland og Søren resten af natten og få noget søvn.


Toptunet til første økt

Fin premierelaks - taget på en Turdus

Premieredøgnet var i gang!. Efter en god nattesøvn var vi selvfølgelig helt og aldeles klar til at fiske. Vi startede vores økt på toppen af Engstad og i det fineste laksevejr (efter min mening), varede det heller ikke længe før en laks tog wobbleren.

Der var flere gode tilbud nedover på det økt, men det blev ved en fin laks på land.


Harry fighter laks


Flot laks - 5,8 kg

Salmon fishing in a nutshell. Der skal blot lidt held og nogenlunde vejr, et par gode folk i båden og laks i elva - så kører det. Det gjorde også for Søren og Roland, der senere samme dag landede en superflot laks på 8,3 kg. Olav, som er roer på Melhus, kom også i land med laks sammen med Hans.


Søren med laksesmil

Olav og Hans - med laksesmil

Vi havde også fornøjelsen af at fiske sammen med drengene fra Vold, som fiskede Engstad de dage vi fiskede Melhus. De havde også held med fiskeriet og fik flere laks i båden. Så det blev et "på gensyn" til næste år!.


Også laks til drengene fra Vold

Flom - igen

Som - der næsten er tradition for - blev vi også ramt af en kraftig flom i år. Den satte en effektiv stopper for fortsat fiskeri i næsten 2 døgn, så det blev rent faktisk ikke til meget mere end 4 fiskedøgn i den uge. Ikke desto mindre blev sidste døgn det, som beviste talisman'en virkede!.

På Foss/Melhus lykkedes det mig at kroge en laks, som vi fik stor ståhej med. Den var kroget godt, men med forreste krog i munden og den bageste på gællen. Den kunne virkelig trække!. Vi troede også, næsten til det sidste, at den var større end de smukke 12 kg, den viste sig at veje. Men en virkelig spændende fight, som Harry havde helt styr på.


Flom - men det er godt for fisket!

En træt - og glad fisker

En alt for kort uge, men eventyret lever stadig!. Namsen, laksene, menneskene og naturen på stedet - det ER livet!

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

1/6   Lasse / Harry Foss/Engstad Turdus 7,0
1/6   Roland / Søren Foss/Engstad Wobbler 8,3
1/6   Harry / Lasse Foss/Engstad Wobbler 5,8
4/6   Harry / Lasse Foss/Melhus Wobbler 3,5
6/6   Harry / Lasse Foss/Melhus Eraas 12,0


Tak for en god tur og på gensyn i 2016.


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk