Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Turen 2012

Premieren 2012

Jeg glæder mig meget til gensynet med fiskekammeraterne og familien Ovesen på gården hvor vi skal bo. Alle fiskevennerne og laksetosserne og alle de mennesker jeg efterhånden kender omkring Namsen. Harry kunne ikke komme afsted i år, så Søren overtog pladsen. Søren er en travl mand og måtte af tidsmangel tage flyveren, derfor måtte jeg nyde køreturen i mit eget selskab. Det var selvsagt en fornøjelse. :-)
På færgen mødte jeg nogle kendte laksefiskere fra Randers-egnen på vej til Gaula. Gæstfrie, som de jo altid er, fik jeg tilbudt logi i Støren og det tilbud tog jeg gladeligt imod, da øjnene begyndte at hænge lidt over midnat. Nogenlunde udhvilet kunne jeg så drage videre nordpå dagen efter.

Jeg havde faktisk givet op på forhånd i år, så at sige, men selv om der ikke er mange korn, er der jo en og anden høne der kan være heldig i premierefiskeriet!. At følge vejrudviklingen igennem maj måned slukkede bare lyset på forhånd for mig. Tænkte bare det ville blive en uge med støinger og kulde. Den bagvedliggende årsag til det humør var, at jeg egentlig ikke var særlig fokuseret på fiskeri i år. Alt for meget bøvl i arbejdsliv og privatliv fjernede fokus og tog faktisk en del af den glæde, jeg ellers føler ved at skulle afsted og fiske laks. Jeg ved ikke hvordan I har det, men når jeg har det sådan, kan jeg godt synes det er lidt latterligt at fiske laks. At det bliver lidt ligrgyldigt og ensformigt at se billeder af døde laks med en eller anden tosse bagved!.

Og det kom jo næsten til at holde stik for mit vedkommende. Er der ikke noget med, at man får det som man vil have det??. Så til næste år vil jeg tænke positivt på fiskeri, selvom der er -10 grader og en vandføring på 1000 kubik den 30. Maj! :-)
Nå, men helt galt gik det jo ikke. Set i forkælelsens lys, gik det faktisk rigtig godt!.

På vej opover kom jeg til at ligge bag en bil med bådtrailer. Den var polsk, fuldt læsset med glasfiberbåde - og den grumme tanke dukkede op: Er det mon nye Namsen både? :-)


Polske både?

Fin vandstand på Foss/Melhus!

Det var det heldigvis ikke, men som man aner på billedet kom tankerne hurtigt over på sne. Jeg har ikke før set så meget sne på tinderne opover og mine bange anelser fik masser af næring. Men det viste sig at vandstanden omtrent som sidste år. Ganske fin!. Og godt eksempel på at det er dumt at bruge så meget tid på at spekulere om hvordan det nu bliver, når det nu engang bliver som det bliver!!?? :-)


Double trouble

En af støingene

Herfra er resten af historien skrevet i 2015, og jeg husker ikke længere enkeltheder fra turen så det bliver lidt tyndt herfra. Men jeg husker tydeligt det var mægtig sjovt at få dobbelthug. Faktisk huggede en tredie laks på den sidste stang, da jeg rullede den ind!. Så var næsten et triple hug. Den sidste faldt heldigvis af!.

Det var støinger, som vi fik lempet fint ud igen, i hel tilstand, uden det store spektakel. Og vi vendte selvfølgelig tanken, hvis det nu havde været friske laks. Uha uha.


Beaver highway

Favoritspottet

Vi fik en mulighed for at fiske et halvdøgn på Skjørland, på een af de dage vi har delebåd på Foss. Jeg fik overtalt Søren til at prøve, så vi lod Roland og Søren fiske Namsen hele dagen.
Skjørland har en plads, som jeg synes er een af de mest spændende. Har aldrig fanget noget lige der, men det er og bliver alligevel mit favoritsted. Denne gang var der hug, så det går fremad!. Josteins makker (husker ikke navnet hans, men han har en dansk kone, så han er heldig :-) fik en 12 kilos i Liahølen lige efter vi havde været der. Måske var det den?.


Glad Søren med 9,5 kg

Islanderen henrykker

Vi trak os tilbage til Namsen for at fiske Foss/Melhus og det endte efter et par timer op med en god fight til Søren. En stærk laks tog en Joonas på kanten af stryget og vi måtte ned på Vold for at lande den ved det gamle bådsted. Den gav Søren lejlighed til at prøve Islanderen, som han selvfølgelig blev vildt begejstret for. Det er også et af de bedste hjul man kan få!. Lidt senere samme dag fik vi en laks på 3 kg samme sted, på kanten af stryget.


Fight fra båd

Lille laks i en premiereuge!

Et par dage senere fik vi 3 laks, som alle blev taget ovenfor stryget. En enkelt fik vi ved det grønne rør, så vi prøvede at lægge til og fighte den der. Nok ikke det bedste sted, hvis det havde været en 10+, for selv en 3 kgs var ikke sådan at få ind i den kraftige strøm der. Det lykkedes dog at nette den fra skrænten uden problemer og uden at skvatte i vandet..


Selfie fra før de blev almindelige

Selv ikke gamle tricks ku' lokke den store

Vi havde en masse gode økter og alt i alt fik vi 5 laks. Roland og Søren fik 3, så det var ikke så ringe endda. Der bliver altid afprøvet alverdens tricks og påfund for at narre een af de store på Engstad, men det lykkedes heller ikke for os i år. Når dagens fiskeri var omme, blev vi på gården hilst velkomne af Tinkas unger. Overvejede alvorligt om jeg skulle have en med til DK, men de var vist alle lovet bort!.


Ro i sjælen - og på elven!

6 charmerende energibomber

Som altid ved Namsen, får man et skud natur, som hensætter een til de store spørgsmål. Jeg spørger tit mig selv om hvorfor bliver jeg ved med at spilde hver sommer med arbejde, når jeg kunne være ved Namsen hele sommeren?. Tja, det er der jo kun een der kan svare på!.

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

1/6   Roland Foss/Engstad Sluk 7,7 kg
4/6   Søren/Lasse Foss/Melhus Wobbler 9,5 kg
4/6   Søren/Lasse Foss/Melhus Wobbler 3,1 kg
5/6   Roland/Søren Foss/Engstad Wobbler 8,0 kg
6/6   Roland/Søren Foss/Melhus Wobbler 7,0 kg
6/6   Lasse/Søren Foss/Melhus Wobbler 5,1 kg
6/6   Søren/Lasse Foss/Melhus Wobbler 4,6 kg
6/6   Søren/Lasse Foss/Melhus Wobbler 3,1 kg

Det blev dog til et par dage ekstra med lidt roning på Foss og Lilleberre sammen med Kjell og Kjell Ivar. Spændende at fiske Lilleberre toppen, så jeg var på nye jagtmarker. Kjell Ivar fik laks, jeg fik ingen. Han og KP er også nogle af de helt skrappe drenge på Namsen, så det er ingen skam.


KP i højt humør

Kjell Ivar klar til at fange laks

Fik sagt pænt farvel og kørte hjemover efter endnu en uge og lidt til ved Namsen. Tak for en god tur og på gensyn i 2013.


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk