Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Turen 2014

Premieren 2014

En tur på 12 døgns fiskeri var planlagt hjemmefra. Skjørland, Foss, Vibstad og Rossetnes var de gårde der skulle fiskes hos. Spændingen og glæden over at skulle afsted var, som altid, stor.

En tur, som jeg ærlig talt har glemt de fleste detaljer om. Har sikkert fortrængt den! :-)
Men et par detaljer er dog prentet ind i hukommelsen. Een af dem er, at vi fangede 1 laks på de 12 døgn!. Det kom langsomt, men sikkert snigende. Stille og roligt åbenbarede turen sig til at blive een af dem. Een af de ture, hvor intet vil lykkes. Det var tæt på en 0-tur. En laks på 3,3 kg, som forvildede sig ind foran wobbleren, reddede fangstresultatet!.
Jeg havde heldigvis prøvet før, at (næsten) intet vil lykkes!. Det var i 2002. Da fik jeg - som en slags trøstpræmie - 2 laks på solo-roning den sidste dag. Ellers intet i 12 døgn, hvor kammeraterne ellers fiskede godt. Måske er 12 et uheldigt tal?.

12 dage i år gav en laks på 3,3 kg til deling.

Heldigvis fiskede Roland og Søren denne gang rigtig godt i ugen på Foss, så det er en trøst om ikke andet - og viser blot at jeg og makkeren ikke havde det der skulle til i 2014!.


Altid spændende at runde hjørnet ved Skjørva

Olav er ikke længe om at ro premierelaksen hjem

Et par gode økter på Bjøra var uden laks. Men vejret var herligt og det er altid dejligt at fiske i Bjøra. På premierenatten fik ingen os fisk på Foss/Engstad. Olav og Kjell, som fisker premieren på Foss/Melhus er til gengæld aldrig længe om at få kontakt. Det sker som regel indenfor den første time, at premierelaksen er landet.


Søren og Roland med een af deres flotte laks

Igen Søren og Roland med flot laks!

Søren og Roland fik til gengæld rigtig godt med laks i år - det fungerede deres fiskeri. Vi kæmpede en brav kamp for at lokke laks til hug, men det blev bare til den ene. Til gengæld blev den hyldet og æret!. Som CIM altid skrev: "Namsen - elven der aldrig svigter"!. Den laks gjorde at mundheldet stadig holder for mig også!. Et pauvert fiskeri, men det betyder mindre i det store regnestykke. Det at være ved Namsen er nemlig altid fantastisk.

Et par flotte dage på Grandaunet og Rosset kunne ikke ændre på resultatet.

Dog fik jeg en oplevelse af den slags man ikke glemmer. Den kan læses her.


Godt vi ikke skulle leve af det i 2014!

End ikke skumlingene virkede

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

1/6   Roland/Søren Foss/Engstad Flue 6
4/6   Roland/Søren Foss/Melhus Wobbler 11,6
4/6   Roland/Søren Foss/Melhus Wobbler 9,2
5/6   Harry/Lasse Foss/Engstad Wobbler 3,3
6/6   Roland/Søren Foss/Melhus Wobbler 8,6
7/6   Roland/Søren Foss/Engstad Wobbler 6,5August 2014

Heldigvis (på flere niveauer) fik min søn sin HF-eksamen denne sommer og jeg havde lovet ham en belønning for bedriften. Adspurgt om hvad han kunne tænke sig siger knægten uden tøven: "Jeg ku' godt tænke mig at komme med dig op at fiske i Namsen"!!!. Det kom helt bag på mig!. Ikke at han ikke fisker, men jeg havde nu forventet en tur sydpå eller lignende. Der skulle selvsagt ingen overtalelse til - slet ikke efter den juni-tur!.

Det der hedder arbejde var ellers planlagt, men det lykkedes at få nogle fridage. Det endte med vi kom til Rossetnes, hvor Harald havde ledigt fiskeri netop de dage hvor det passede med frihed og færge.
Det var jo en meget varm og lang sommer 2014 og oddsene var ikke gode. Det føltes nærmest som et mirakel, at det faktisk hamrede ned med regn, da vi kørte op mod Trondheim. Det havde været tørke i over en måned. Men nu regnede det!.

Vi fik os installeret og Rossetnes er jo et superdejligt sted at bo. Bilen har man ikke brug for. Båden ligger 20-30 meter fra huset!.


Dejligt med gå-afstand til elven.


Er Rock'en stadig på engelske hænder!?

Jeg har fisket på Gartland/Rosset tidligere, så det var ikke helt ukendt vand. Een af mine første økter som roer var netop på Gartland/Rosset i 2001. Et fantastisk sted, hvor man fornemmer historiens vingesus fra de gamle laksefiskeres storhedstid. Det var jo her Mr. Guest fangede sin berømte kæmpelaks ved klippen, som han selv navngav efter at have købt den.
Sune havde prøvet Namsen een gang før på Grande, så han var heller ikke helt blank med hensyn til fiskeriet.


Regnen fik gang i Knutfossen

Cocio - men der var fisk!

Regnen fik Knutfossen til at skumme og Namsen mindede lidt om kakaomælk. På trods af det krogede vi en laks lidt før "guesten", som dog røg af da den gik amok ved båden. Og det er jo den jeg mener var den største vi havde fat i!. Derefter stoppede vi på grund af træthed efter turen og vådt tøj, og blev enige om at sove længe. Og så fiske.


Laksefiskeri når det er bedst!.

Fisker og roer med fin laks!

Det var meget godt planlagt, for vi vågnede op til solskin - og masser af vand. Det var vores utrolige held at ramme lige de dage hvor der kom vandstigning og fald. Det gav et par fine fiskedage - og laks til os. Den sidste dag kunne vi nyde varmen og det gode vejr igen - og få en dukkert i Namsen. Så vi det hele med, af alt hvad man kan ønske sig.


Sune med endnu en fin laks

Så blev det badevejr igen

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

7/8   Lasse/Sune Gartland/Rosset Eraas 7
7/8   Sune/Lasse Gartland/Rosset Onkimotion 4,6
8/8   Sune/Lasse Gartland/Rosset Mankala 3,5
8/8   Lasse/Sune Gartland/Rosset MO 3,1

 

Tak for en god tur og på gensyn i 2015.


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk