Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Turen 2005

Turen uge 25 (18-25 juni)

Som altid var det en befrielse at drage afsted til Namsen igen!. Året var proklameret storlakseår og det kunne man også konstatere, ved at kigge på laksebørserne rundt om. Samtidig vidste vi, at der ville være masser af vand, dels på grund af store snemængder, men også på grund af en "normal" Namdalssommer!. D.v.s. masser af regn. Da vi tidligere har fejret de fleste af vores triumfer ved høj vandstand, kunne det jo ikke blive bedre!.

Som optakt til vores normale fiskeri på Grande, skulle vi i år fiske et par døgn på Gartland/Rossetnes. At fiskeriet nok ikke ville blive nogen succes, var vi klar over allerede da vi kørte hjemmefra. Den høje vandstand forblev høj, og laksen var derfor ikke nået så langt op i nævneværdigt antal.

Alligevel var det en oplevelse, at fiske i Mr. Guests "åretag" og vi oplevede en dag med det fineste solskinsvejr. Vi havde et godt tilbud på det øverste stykke af Fossland, hvor vi fiskede mest, men den slap sit tag i wobbleren. Så slog regnen til igen og i silende regn den sidste aften, havde landfiskerne kontakt med laks, uden at de fik nogen på land.

Fossland ved Migandbekken
Peters Hole

Lørdag formiddag skulle vi så indlogeres i Villa Ro og starte vores årlige fiskeri på Grande. Desværre kun 1 uge i år, p.g.a. forskellige private omstændigheder. Det var næsten som at komme "hjem" igen, da vi trådte ind på kammeret og det var en god fornemmelse.

Fulde af forventning, som vanligt, og opildnede af det foregående holds flotte fangster, var motivationen i top!. "I år tager vi den store", var kampråbet.

Der blev roet og vadet, kastet og skiftet agn i en kadence, der ville have været OL-deltagere værdig!. Og det hjalp ikke rigtig noget!. Karsten kunne ikke få hul på bylden i år, men bibeholdt dog sin status, som den der først får fisk, selvom det var en vinterstøing han fik hold i.

1. fisk p land

Den første rigtige laks på land, stod Allan for. Han var endda alene i båd på Myklegården, da ingen andre forstod at det ville være en god idé at tage med ham ud. Han hører sammen med Frederik, til de mest erfarne af os og har fisket i Namsen siden 61', så der er masser af guldkorn at hente. Han kom hjem med en kanonkugle af en laks på 7 kg, som da også havde givet ham en del bryderier, men i land kom den.

Søren og jeg kunne heller ikke rigtig få hul på bylden i år, men det lykkedes dog om mandagen på Vold. Vi eksperimenterer stadig med grej og i år havde vi som 3. stang en 15 fods fluestang vi skulle prøve som harling-stang. Da jeg var næsten færdig med at lægge wobbleren ud, huggede en laks og instinktivt gav jeg modhug. Der sad den så!.

En herlig fight blev det til og Søren håndlandede efter et kvarters tid en meget flot laks på 8,8 kg. Og ja, stangen den fungerede fantastisk, så til næste år er det 15 fods stænger vi kommer med!.

Finn har været med før som landfisker, men i år ville han med en ny makker, til at fiske fra båd. Der blev grinet meget i krogene, for vi havde jo alle set Finn ro en båd før og uden kompas ville han nok ikke nå over på den anden side!. ;-)).

Men som altid, når nye står til søs, og de gamle griner, kommer regningen!. Finn og Karsten G. kom, guderne må vide hvordan det er gået til, i hvert fald hjem med en flot laks på 9,3 kg fra Grande/Rodum!. Sådan!!. Hvor svært kan det være!!. Så blev der ikke grinet så meget længere. Nu rystede vi blot lidt på hovedet og spekulerede i, om man kunne drive ind i laks??!! ;-)).

Det skal så lige nævnes, at vi var nødt til at give dem frit lejde til at drive forbi de andre både og fiske ind foran dem!. Men til næste år er det slut med fløjshandskerne!. ;-)).

Vi havde en enkelt dag med ekstremt flot solskinvejr. Som røde klovnenæser lyste vores hoveder op i landskabet efter den dag!. Så kom regnen igen. Det var et vejr domineret af regn, men med enkelte tørre perioder ind i mellem. Derfor har jeg heller ikke fået taget så mange billeder i år. Faktisk blev mit kamera drivvådt, af at ligge i rygsækken (som altså ikke var tæt) en aften med tung regn og jeg troede ikke det ville overleve. Efter en tur i saunaen, fik jeg dog liv i det igen, utroligt nok (Det var nok min kvote held, der blev opbrugt der!).

Frederik havde kronede dage, da han fandt et "hotspot" i Musicboxen og over to dage, fik han 9 grilse. Søren og jeg havde haft et par tilbud på Rodum og i Musicboxen, men laksen slap hurtigt. Nu skulle vi så prøve på Vold igen. Der var meget høj vandstand, så den var utrolig hård at ro, men sandelig om ikke Søren og jeg fik kroget en laks. Vi valgte (forkert!) at gå i land, hvor det eller er godt at lande laks, nemlig på det gamle bådsted, men vi fandt ud af at strømmen var meget hård tæt på land, p.g.a. den høje vandstand.

Søren gik med den ca. ½ time, indtil presset fra strømmen og laksens vilde stangen og spring, afgjorde slaget til laksens fordel. En god fisk, som jeg umiddelbart vil anslå til at være omkring 12-15 kilo. Men afgør det selv!. Som held i uheld fik jeg taget et ikke helt ringe billede i et øjeblik, hvor laksens sprang. Knolden på hovedet er en stor Fat-Rap.

Vi prøvede igen og minsandten om ikke endnu en laks blev kroget. Denne gang gik også på land, da den ikke virkede så stor. Men det var den!. Så vi kom hurtigt i båden og langsomt gik det nedover. Pludselig blev den vild og så slog den sig af wobbleren!!!!. Det var svært at affinde sig med!.

Foto: Sren Flensborg
Besejret af laksene!

Finn og Karsten igen held med deres roteknik om torsdagen!. De kom hjem med endnu en flot laks før spisetid på 6,7 kg fra Grande/Rodum. Dagen efter var vi ude i tung regn og tilsyneladende umulige forhold. Allan og jeg fik alligevel en fin laks på 4,5 kg på Vold.

Lørdag fiskede jeg efter de andre var taget hjem, med Allan på Myklegården og skulle jeg lide den tort igen at være med til at tabe en laks. Denne gang en rigtig stor laks. Opførslen, var også typisk stor laks fra begyndelsen. Den tog ganske roligt og på et tidspunkt var jeg i tvivl om om det måske alligevel var bund. Men det var det ikke!.

Den var 17 - 20 kg, måske endda større. Jeg så laksen 2 gange. Den gik 1. gang, efter ca. 10 minutter, helt ud af vandet. Det føltes næsten som en magtdemonstration, for det var ikke vildt og ruskende, den lettede bare en ½ meter over vandet i fuld længde, som ville den fortælle os: "I er vist ikke klar over, hvad I har med at gøre!".

Vi fandt et godt sted, for enden af valdet og besluttede at gå i land der. Da havde vi haft den på i en halv times tid og havde langsomt fået laksen med nedover. Allan kørte den efter bogen: Lidt ud og lidt tilbage igen. Der var en strømkant, hvor der indenfor var et fint område med dødt vand uden hindringer. Her kunne vi lande den og vi var helt klar!.

Laksen opførte sig rimelig pænt, men tog enkelt udløb nedstrøms og lettede vel 4 m fra mig, da jeg var gået nedstrøms for at checke forholdene. Da blev jeg lidt nervøs, og tog et fastere greb i kleppen!. Og ja, vi skal jo frem til det: Linen sprang pludselig!. Vi var knuste og meget tæt på at fælde en tåre!.

Da jeg så laksen 1. gang, tænkte jeg: "Hold da kæft, nu siger jeg ikke noget om størrelse, ellers bliver Allan bare unødigt nervøs!". Det rigtig sjove ved historien er, at Allan tænkte nøjagtig det samme om mig!. Så der var stilhed i båden, da vi drev nedover det første stykke tid.

Hvorfor gik det som det gik?. For tynd line, 0.38!. En lille skade på så tynd line er værre end en lille skade på en tyk!. Og skader kan ikke udelukkes i slutningen af en fisketur. Desværre var det ikke mit grej vi havde med, for der er 0.50 på!.

Og sådan gik det til, at det nu føles som om der er 10 år til 2006!. :-)). Alt i alt var det en spændende tur med mange oplevelser og det ringe resultat fangstmæssigt, skyldes alene fiskerne!. Tak til Åge, som gjorde sit til at det blev en god tur!.

Fangstrapport for uge 25

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

19/6
1600
Allan
Bertnem/Myklegård
Bomber
7,0
20/6
1700
Lasse/Søren
Grande/Vold
Joonas
8,8
21/6
2100
Finn/Karsten Grubbe
Grande/Rodum
Sluk
9,3
21/6
1600
Frederik
Grande/Musicbox
Mark
3,1
21/6
1600
Frederik
Grande/Musicbox
Mark
3,2
21/6
1600
Frederik
Grande/Musicbox
Mark
5,1
22/6
0930
Frederik
Grande/Musicbox
Mark
3,2
23/6
1730
Finn/Karsten Grubbe
Grande/Rodum
Sluk
6,7
24/6
2000
Allan/Lasse
Grande/Vold
Bomber
4,5

Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk