Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Turen 2010

Premieren 2010

Endelig! - endelig afsted til Namsen igen!. Det er med længsel og spændning afgangen nærmer sig og når det så sker, er det med lige stor iver og entusiasme, selv efter 20 år!. Denne gang ingen undtagelse. Og når man førster på færgen, er lakseeventyret for alvor igang igen. Jeg har ofte tænkt på de glade pionerer, der startede bilen i 50'erne og kørte nordpå. Det må have været ligeså spændende!.

Men ikke noget nyt under solen her - vejarbejde og Elverum ligner sig selv!. Min makker Harry og jeg kørte med stor optimisme nordpå igennem kendte landskaber i sommernatten, og de første suk efter laks kommer altid, når vi kører langs Gaula og passerer Nideelven.
I år havde vi en økt på Bjørnes, som en lille opvarmer til premieren på Namsen. Så får man kørt lidt rust af romusklerne og tunet grejerne ind. Vi fiskede det bedste vi har lært, helt uden respons fra den skønne Bjøras laks!. Der var ellers fint med vand, men selv ikke et slag under højspændingen med regnbuen som tilskuer kunne gøre det. Men den så vi da.


En dejlig tur!

Bjørnes

Premierenatten i Namsen nærmede sig. Vi deler en båd på Engstad, og i år var det Roland og Sørens tur til at være de første i båden. De lagde spændte ud kl. 00.01 og der gik næppe mere end 10 min før der var hug. Det var dog en "overhalling", som stille og roligt kom ud igen. Eneste friske laks vi så den nat, var fra dem der fiskede længere oppe på Foss. Herunder een på knap 10 kg. Søren og Roland fik dog en flot laks senere på dagen på over 7 kg, som de ses med herunder.


En glad premierefisker

Flere glade premierefiskere

Om dagen havde vi en mystisk oplevelese - Hans Martin, mente det var Fossejætten, der mått have været på spil. Vi er tilbøjelige til at give ham ret!. Det hændte sådan, at vi fiskede udfor klippen, da en - fisk? - tog wobbleren. Selve taket var ikke så voldsomt og jeg troede det var en ørret i starten, men da vi roede mod land for at befri den, kom der modstand og et lille, men meget bestemt ras i modsat retning - og så kom linen op!.

Ingen ryk, ingen rusk, ingenting kunne mærkes. Det så vitterligt ud som om linen blev bidt over!. Det var ikke dårlig line, for jeg havde netop checket de første meter og bundet en ny wobbler på!. Og det var ikke knuden, nej!. Hmmm???.
Dagen efter på Foss/Melhus havde vi heldet med os om aftenen. På vej nedover på siden af stryget, huggede en fin 8 kg's og den måtte vi nedover med. Den var god til at bruge den hårde strøm.


Fossejættens bo

8+ laks

Tidligere på dagen havde Roland og Søren fat i en stor fisk. Den blev fightet lige efter bogen, og selv om den var på nippet til at ryge nedover stryget, havde Roland godt styr på den og havde held til at holde den ovenfor brekket. Laksen var af rigitg grov kaliber og må skydes til mindst en plus 15'er - desværre røg den af i landingsfasen. Det var ærgerligt, som det altid er at miste en stor fisk. Men vi fik fighten og det var en oplevelse i sig selv.


Laksen er langt ude

Så tæt på......

Den 3. var det Engstad igen, men der skete ikke noget for os det døgn. Jeg var oppe på Østduun og fiske en økt med Jonar. Han og kompisen Lasse Bones var med et helt hold en uge på Østduun. De fik laks, men der var endnu mange støinger deroppe. Et dejligt sted og de fik heldigvis mere held med laksen i dagene efter mit besøg. Det var ret spændene at fiske hølen, hvor Kjølstads havde hug i 1924. Netop da vi sad og snakkede om det, huggede det på midstangen!. Men det var ikke rekordlaks, det var en støing, som kom fint afsted igen.


Østduun ved broen

Jonar og Lasse lidt nedenfor Kjølstadhølen

Den 4. var vi igang på Foss/Melhus igen. En vandstigning havde gjort det til en strid affære, at holde båden på nakken. Det er ikke ufarligt at færdes på Foss/Melhus ved høj vandstand og det kræver en vis fortrolighed med båd og vand. Roland og Søren tog en morgen/formiddagsøkt samtidig med Harry og Kjell. Begge hold kom ind uden kontakt.


Roland og Søren på vej nedover

Harry og Kjell P

Roland og Søren havde været tidligt oppe og ville hjem og spise. Jeg havde siddet over og ville gerne på vandet og med gode råd fra Kjell via Harry lagde vi ud på toppen. Der gik ikke lang tid før vi havde fast fisk og Harry fightede en stærk fisk. Den måtte overgive sig og blev senere vejet til 8,5 kg. En flot laks, der tog en bomber. Jeg havde eller erhvervet mig en masse træwobblere fra Finland, som blev fisket det første døgn.

Vi fik ikke laks før om aftenen den 2. og havde indtil da fisket med forskellige superwobblere fra Finland på min foranledning. Harry siger så med slet skjult ironi, at nu må vi have noget på der virker. 5 min efter bomberen er monteret huggede laksen!. Denne gang tog det heller ikke lang tid før bomberen måtte tage tænder.


Harry fighter

Bomberlaks

Vi var ikke nået længere end 5 m nedstrøms, med den føste laks, så vi lagde ud på toppen igen. Denne gang nåede vi vel ca. 10 m ned, da den næste laks huggede!. Den var stor sagde Harry. Den havde taget wobbleren, der var monteret på Harry's 18 fods harling stang, så den havde virkelig gjort det svært for sig selv!.
Det tog ca. en halv time, før den var ved at være mør og jeg kunne lande den med nettet. Og jublen var stor, da vi så den på land. Den var endnu større end vi havde regnet med. Et sandt pragteksemplar af en laks!.


Harry igang igen

Flot fisk!.

Sådan een kan man godt tage nogle billeder af og give sig tid til at glæde sig lidt ekstra over at have fanget. Det er trods alt ikke en årlig tilbagevendende begivenhed at fange sådan en basse. Og det er ikke særlig svært at stoppe fiskeriet med en sådan kvote i båden. Den blev senere vejet til 16,1 kg på Lars Ove's bismervægt.
Og endelig var det ikke bomberen, der var bud efter. Nu var der held med een af de fisnske superwobblere. En JH vaappu, som nu er fast inventar i boxen!. ;-)


Måtte bare lige holde den :-)

En superdouble!

Samme dag, havde jeg haft besøg på Foss, af Kent. Ham der har skrevet den nye Namsen-bog. Han havde været der med en bog, mens vi var ude at fiske, så jeg fik desværre ikke hilst på ham. Et par dage senere kom en sms fra ham, med melding om at han havde fået en 15,2 kgs på Lilleøen. Flot fisk. Om aftenen den 4. fik Hans Martin og Peder en flot laks på Foss/Engstad på knap 9 kg.


Magne og Kent - 15,2 kg!

Moxnes/Karlsson

Vi havde en uge på Grande med Team Ro og der måtte vi flytte ned før vi var færdige på Foss, for at kunne deltage i turnus'en der. Hvad det blev til på Foss ses herunder

Fangstrapport for uge 23

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

1/6 19 Søren/Roland Foss/Engstad Rapala 7,0
2/6 22 Lasse/Harry Foss/Melhus Bomber 8,3
4/6 10 Harry/Lasse Foss/Melhus Bomber 8,5
4/6 11 Harry/Lasse Foss/Melhus JH 16,1
5/6 20 Roland/Søren Foss/Engstad Rapala 8,5
6/6 21 Roland/Søren Foss/Melhus Rapala 7,5

 

Uge 24 - 2010

På Grande fik vi os hurtigt installeret, men jeg må indrømme jeg ikke rigtig husker hvad der egentlig skete på Grande i år. Jeg skal vist gøre det til en vane at få skrevet fortællingen på vej nedover. Brødrene kom fra Vold med en 6,3 kg's og vi havde vores Foss laks med, så der lå lidt i fryseren fra start.

Det er hurtigt overstået hvad vi fangede i år. De to vi fik er herunder.


Fin 3,5 kg's fra Rodum

Fin 7,8 kg's Grande/Melhus

Det var rigtig hyggeligt med på holdet med go' mad og masser af sjov, men fiskene var der langt i mellem. Troels og Henrik fik laks, på 6,9 kg på Rodum og 8,1 kg på Vold.


Camo og Hørgård - en laksefisker!

En 9-10 kilo's fra finnerne på Melhus

Det blev til en masse ture rundt omkring i varmen og også tid til en grillmiddag på Rodum!.


Sol og sommer - og flot er det

Pølsemik på Rodum

Der blev fisket intenst,men lige lidt hjalp det vi havde åbenbart fået det vi skulle have i år.


Aftenfiskeri

Om dagen var det for varmt

En lidt tynd beretning fra denne tur beklager jeg, men det er sådan det er.


Den virker!

Aften på Vold

Det er hvad jeg umiddelbart kan se blev taget i uge 24 af Team Ro. Og knæk og bræk i 2011!.

Fangstrapport for uge 24 - 2010

Dato

Kl

Fisker/Roer

Vald

Redskab

Vægt

5/6 10 Troels/Henrik Grande/Rodum Bomber 8,1
6/6 11 Henrik/Troels Grande/Vold Bomber 6,9
7/6 14 Harry/Lasse Grande/Melhus Sluk 7,8
7/6 10 Lasse/Harry Grande/Rodum Sluk 3,5

 


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk