Website design, Bannerdesign

Menu
 
Fangstdata

Statistik

Søgning 1999-2016
Søgning - SÆSON
TOP 30 1997-2021
Årets STØRSTE


Afstøbninger, Guiding og wobblere

Eraas
Murto Vaappu

Eraas wobblere - lavet af Erik Aas - er norske kvalitets-wobblere, der kan fiske, har god holdbarhed og med en fantastisk flot finish. Har vel nok fået det store gennembrud i 2015 med flotte fangster.

Mit kendskab til Erik startede da jeg så en wobbler han havde lavet til Jonar. Den skulle ligne den gamle gule Heddon-klassiker som folk (med Jonars og min alder) ved har mange laks på samvittigheden!. Jeg måtte simpelthen have en sådan og med Jonars hjælp skete det. Jeg fik min Heddon-klon!. Erik, som den sympatiske mand han er, havde simpelthen lavet en til mig!. Og jeg blev faktisk ganske rørt og overvældet, da jeg fik den i hånden. Her var tale om arbejde ud over det sædvanlige.

Vel lidt som med kvinder med fin krigsmalinng. Kan det nu passe?. Er det bare blikfang, eller er der noget under facaden der er værd at gemme på!?. Det fik jeg svar på ret hurtigt, da den kom på een af linerne på august turen til Rosset.
Min søn roede en laks til mig på 7 kg og den lavede så meget ballade i båden under landingen, at jeg tænkte: "det bliver vist en kort fornøjelse med den wobbler!". Den hang fast i nettet med krogene med laksen sprællende og rivende, den blev banket i dørken adskillige gange og laksen fik wobbleren flået løs af netmaskerne inden vi fik den aflivet. Har set en del wobblere få den tur, som efterfølgende var helt ubrugelige, nærmest ødelagte.


Den klarede en virkelig hård omgang, den wobbler.

Da jeg fik den fri af nettet var den som da jeg fik den. Hel og fin uden synlige skader!. Så den bestod altså to tests med bravour med den laks. Fangstevne og holdbarhed!.
Der er sikkert mange der vil give mig ret i, at Eraas wobblere kvalitetsmæssigt er langt ud over det sædvanlige.

Erik laver flere modeller, 55 mm, 65 mm, 70 mm og også en 90 mm. De er selvfølgelig justerbare og dem jeg har prøvet har en levende gang med lidt uforudsigelighed, uden jeg har pillet ved dem først. Går vel 1-1,5 m dybt.

Herunder den Heddon-klon, som jeg er så vild med. Jeg fatter simpelthen ikke den ser ud som næsten ny. Kun lidt ridser i lakken kan ses.


70 mm

Herunder et eksempel på en 90 mm, som jeg har fået Erik til at male i en farvekombi, som jeg tror på kan give laks. I regn, sol, blæst, sne, højvande, lavvande osv. :-)


90 mm

Herunder et par af de fine fangster fra Namsen. Namsen har haft en kanonsæson i 2015 og Erik's wobblere har været banemænd for mangen en laks ud over de to herunder.


"Heddon" laks på 12 kg fra Namsen


Erik og Jacob med Eraas laks fra Namsen - 18,7 kg

Erik selv fik også laks på turen til Namsen. Med et gjeng af nogle af de bedste laksefiskere på Vibstad, landede han, med makkeren Jacob som roer, den største laks i Namsen 2015!. En fantastisk start på et nyt eventyr med de små kunstværker han bygger.

Kontakt til Erik Aas: Så må du på Facebook


Nyt fra:

Namsen.dk

-gruppe

Laksefiske i NVD


NVGF


Copyright - namsen.dk